تحولات لبنان و فلسطین

ژاپن امسال در رتبه‌بندی جهانی برابری جنسیتی به رتبه ۱۲۵ سقوط کرد زیرا نتوانست حضور زنان را در سیاست و فعالیت‌های اقتصادی افزایش دهد.

سقوط ژاپن به پایین‌ترین سطح شکاف جنسیتی جهانی

به نقل آساهی، رتبه ژاپن در میان ۱۴۶ کشور در گزارش شکاف جنسیتی ۲۰۲۳ مجمع جهانی اقتصاد، نشان‌دهنده کاهش ۹ پله‌ای نسبت به سال گذشته است.

مجمع جهانی اقتصاد انتشار این گزارش را از سال ۲۰۰۶ آغاز کرد. گزارش سالانه پیشرفت در برابری جنسیتی در چهار زمینه، آموزش، بهداشت، سیاست و اقتصاد، در ۱۴۶ کشور را تجزیه و تحلیل می‌کند.

ژاپن با درصد کم اعضای مجلس سفلی و وزرای کابینه زن، در رتبه ۱۳۸ در بخش سیاسی قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، این کشور همچنین در بخش اقتصادی رتبه ۱۲۳ را به خود اختصاص داده است زیرا تلاش‌ها برای دستیابی به برابری در درآمد و ارتقای بیشتر زنان در پست‌های اجرایی و مدیریتی در شرکت‌ها با رکود مواجه شده است.

مجمع جهانی اقتصاد به هر کشور نمره شکاف جنسیتی می‌دهد که نشان‌دهنده میزان کاهش آن است. نمره ۱۰۰ درصد به معنای برابری کامل جنسیتی است.

بر اساس این گزارش، در مجموع، امتیاز شکاف جنسیتی جهان در سال جاری ۶۸.۴ درصد اعلام شد که ۰.۳ امتیاز نسبت به سال ۲۰۲۲ بهبود یافته است.

امتیاز شکاف جنسیتی ژاپن کمتر از میانگین و ۶۴.۷ درصد است. برخی از شاخص‌ها، مانند مشارکت زنان در نیروی کار، به سطوح قبل از شروع همه‌گیری کووید-۱۹ بهبود یافته‌اند.

با این حال، این مجمع تخمین می‌زند که ۱۳۱ سال طول می‌کشد تا جهان به برابری جنسیتی کامل با نرخ پیشرفت فعلی خود دست یابد.

کشورهای اروپای شمالی همچنان در رتبه‌بندی برابری جنسیتی پیشتاز هستند.

ایسلند برای چهاردهمین سال متوالی با امتیاز شکاف جنسیتی ۹۱.۲ درصد در صدر فهرست قرار گرفت و پس از آن نروژ با ۸۷.۹ درصد و فنلاند با ۸۶.۳ درصد قرار گرفتند.

سوئد با امتیاز ۸۱.۵ درصد در رتبه پنجم قرار گرفت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرهاد ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    0 0
    بالاترین سطح منظورتونه؟